Ερντογάν για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: «Αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και αυτός σε νεκρούς μετανάστες κατηγορώντας την Ελλάδα

Με την Ελλάδα ασχολείται για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε πριν αναχωρήσει για την Ουκρανία.

propoli

Ο κ. Ερντογάν, δίνοντας συνέχεια στις δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος μίλησε για νεκρούς μετανάστες, έκανε λόγο για 16 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και βρέθηκαν νεκροί στην τουρκική όχθη του Έβρου.

«Το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι, των οποίων τρύπησαν τις βάρκες, και καταδικάστηκαν στο θάνατο» είπε και πρόσθεσε:

«Η βύθιση αυτών των φουσκωτών και η καταδίκη των ανθρώπων στο θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους».

«16 οι νεκροί μετανάστες στον Έβρο»

Το Sigmalive βέβαια μετέδωσε πως οι τουρκικές Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών μεταναστών είναι 16 και κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι τους απώθησε προς την Τουρκία.

Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος Ράντεφ – Θετική η σύζυγός του

Loading