Για μείωση του πληθωρισμού και της αστάθειας των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν
Με την ισοτιμία της τουρκικής λίρας να πέφτει δραματικά μετά από αίτημα του τούρκου προέδρου προς την κεντρική τράπεζα για επιθετική πολιτική χαλάρωσης, ο ίδιος παραμένει σταθερός στην αντίθεσή του στα ψηλά επιτόκια.
Επίσης, ο Ερντογάν τόνισε πως τα διαθέσιμα συναλλαγματικά της Τουρκίας δεν προκαλούν κάποιον προβληματισμό.
Η άνοδος των τιμών οφείλεται στην συσσώρευση αποθεμάτων σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος απείλησε με αυστηρότερες ποινές.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό».
Δείτε επίσης: Γερμανία: Νέος Καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς (vids)
- Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για την ταχεία καταστροφή των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία
- Διαδηλώσεις στο Μεξικό κατά της εγκληματικότητας και της κυβερνητικής πολιτικής
- Ουκρανία: Έκκληση του Ζελένσκι στους συμμάχους για ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας
- Σκόπια: Μαζική διαδήλωση εν όψει της δίκης για την θανατηφόρα πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στην Κότσανη
- Καναδάς: Κλοπή λεωφορείου από άνδρα, που σταματά στις στάσεις και καταπλήσσει την αστυνομία
![]()
