Για μείωση του πληθωρισμού και της αστάθειας των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν
Με την ισοτιμία της τουρκικής λίρας να πέφτει δραματικά μετά από αίτημα του τούρκου προέδρου προς την κεντρική τράπεζα για επιθετική πολιτική χαλάρωσης, ο ίδιος παραμένει σταθερός στην αντίθεσή του στα ψηλά επιτόκια.
Επίσης, ο Ερντογάν τόνισε πως τα διαθέσιμα συναλλαγματικά της Τουρκίας δεν προκαλούν κάποιον προβληματισμό.
Η άνοδος των τιμών οφείλεται στην συσσώρευση αποθεμάτων σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος απείλησε με αυστηρότερες ποινές.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό».
Δείτε επίσης: Γερμανία: Νέος Καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς (vids)
- Νέα Ποτίδαια: Αλλάζει όψη το ιστορικό Διατείχισμα της Κασσανδρείας
- Ανατροπή στο Μουντιάλ 2026: Όλοι οι παίκτες θα συμμετέχουν στην τελετή των εθνικών ύμνων
- Δημόσια διαβούλευση για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο στη Βιομηχανία και την Εφοδιαστική Αλυσίδα
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαρροές και στοχοποίηση της Παρασκευής Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Θρίλερ με την κηδεμονία των δύο ανήλικων κοριτσιών – Δεν μπορεί να τα αναλάβει η θεία τους
![]()

