Aναφορά στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο κατά τη διάρκεια δηλώσεών του.
«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτακη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόσφατη σύνοδο του EUMED 9 στην Αθήνα λέγοντας:.
«Όμως σε αυτή τη συνάντηση των «9» που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν.Η Τουρκία σε αυτό το σημείο δεν είναι ο ‘πορτιέρης’ (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε με εντιμὀτητα τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».
Απο την πλευρά του ο κ Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας «άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».
Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»
- Κρήτη: Νέα ενδοοικογενειακή βία – Πατέρας επιτέθηκε στην κόρη του στο Ηράκλειο
- Με σχέδιο και συνεργασίες, ο Νότιος Τομέας γίνεται προτεραιότητα
- Επείγουσα απογείωση πολωνικών αεροσκαφών λόγω ρωσικών επιθέσεων στη δυτική Ουκρανία
- Πρόταση της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας για την ένταξη της εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ στη διαδικασία χορήγησης διπλώματος οδήγησης
- ΗΠΑ: Εντάσεις και απογοητεύσεις αποκαλύπτει η Κάμαλα Χάρις στο βιβλίο της 107 Days
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr