Ερώτηση Άννας Ευθυμίου στη Βουλή για τα σχολικά γεύματα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με την καθυστέρηση της υλοποίησης του Προγράμματος Σίτισης σε σχολεία τεσσάρων δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

propoli

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη τα γεύματα, με αποτέλεσμα να μην σιτίζονται τα παιδιά τους. Από οικογένειες, που από την περίοδο της κρίσης και μετά βιώνουν σκληρές συνθήκες διαβίωσης», σημειώνει η Άννα Ευθυμίου στο κείμενο της ερώτησης. Όπως επισημαίνει, το πρόβλημα εντοπίζεται σε σχολεία των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και Ωραιοκάστρου, όπου παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα γεύματα, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονται στο σχετικό πίνακα του ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, τόσο για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, όσο και για την ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΑ, τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς.

Παραθέτοντας τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, που αφορούν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», η Άννα Ευθυμίου ερωτά τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τι προτίθενται να κάνουν και πότε σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης στους προαναφερόμενους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Loading