Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τα εγκληματικά σχέδια εκκένωσης της Γάζας από το Ισραήλ

Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τα εγκληματικά σχέδια εκκένωσης της Γάζας από το Ισραήλ

Η ευρωβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες εκκένωσης της Γάζας από το Ισραήλ. Τα εγκληματικά σχέδια εκκένωσης της Γάζας και εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-κατακτητή Ισραήλ καταγγέλλει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, μέσω ερώτησης που υπέβαλε στην Ύπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της ΕΕ, Κάγια Κάλας, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης. Το κράτος-κατακτητής Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού εδώ και 22 μήνες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ερώτηση, οι δηλώσεις Γαλλίας, Δανίας, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου και Σλοβενίας, που υποστηρίζουν ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο κινδυνεύει, εν μέσω αυτής της γενοκτονίας, είναι εκτός πραγματικότητας και προσπαθούν να καλύψουν τα εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους. Η δήλωση αυτή αποσκοπεί να διαγράψει τους πάνω από 60.000 νεκρούς Παλαιστίνιους και τους 35.000 νεκρούς παιδιά και αμάχους.

Η κατάσταση στη Γάζα, που χαρακτηρίζεται από πείνα και εξαθλίωση, χρησιμοποιείται ως εργαλείο εκδίωξης του Παλαιστινιακού λαού από την περιοχή, ώστε να διευκολυνθούν οι ενεργειακές και εμπορικές συμφωνίες του Ισραήλ και άλλων δυνάμεων της περιοχής. Η ευρωβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, δεν μπορούν να παραπλανήσουν τους λαούς με την ψευδαίσθηση του ανθρωπισμού, ενώ ταυτόχρονα συναινούν στις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε μια σειρά ερωτημάτων στην Κάγια Κάλας, όπως πώς η ΕΕ προγραμματίζει να σταματήσει τη γενοκτονία και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, καθώς και πότε θα εξασφαλιστεί επαρκής ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play