Ευ. Αντώναρος: Κενό γράμμα η συζήτηση περί Χάγης

«Η συζήτηση περί Χάγης αυτή τη στιγμή είναι ένα κενό γράμμα» τόνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και δημοσιογράφος Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Όπως εξήγησε ο κ. Αντώναρος «για να πάμε στη Χάγη πρέπει να υπογράψουμε συμφωνία με την Τουρκία, για να συζητήσουμε κάποια θέματα. Δεν μπορούμε να πάμε μόνοι μας. Η Τουρκία δεν θα πάει στη Χάγη εύκολα με αυτά που θέλουμε εμείς».

propoli

«Η Τουρκία θα βάλει και άλλα θέματα μέσα, προσπαθεί με τη συμπεριφορά της να ανοίξει και άλλα θέματα τα οποία είτε άνοιξαν από εποχή Ιμίων με τος γκρίζες ζώνες. Για αυτό θεωρώ τα Ίμια μία τραγική καμπή στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία» είπε.

Μάλιστα τόνισε πως «Πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και με ακρίβεια προετοιμασμένη η χώρα μας αν φτάσουμε εκεί και να μη κάνουμε το λάθος να ξεφύγουμε εφόσον συμφωνήσουμε από αυτό που έχουμε πει πάντα για υφαλοκρηπίδα και αυτά που συνδέονται άμεσα με την υφαλοκρηπίδα».

Όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο είπε πως «δεν ήταν οι καλύτερες της στιγμές».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «Πρέπει να συζητηθούν και αυτά τα θέματα , είναι θέματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες που δε θα λυθούν ούτε με μία προσφυγή στη βουλή και με μία γρήγορη ψηφοφορία και μάλιστα με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας  το οποίο θεωρώ απαράδεκτο».

“Οι βουλευτές δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος”

Όπως υπογράμμισε «Αν θυμάμαι καλά η κυβέρνηση αυτή δεν είχε επιβάλλει θέμα κομματικής πειθαρχίας σε κανένα νομοσχέδιο από αυτά που έφερε στη Βουλή. Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας επιβάλλεται σε κάτι πολύ κρίσιμο και βαρύ που επηρεάζει πολύ τη συνολική παραγωγή πολιτικής από μια κυβέρνηση. Δεν θέλω να υποβαθμίσω το ποδόσφαιρο αλλά καταλαβαίνετε, για να καταφεύγει η κυβέρνηση ένα βράδυ στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας και την άλλη μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει ότι δεν το είπαμε έτσι αυτά είναι αστειότητες δεν υπάρχει λόγος να το κάνει κανείς».

Παράλληλα τόνισε πως οι βουλευτές θα πρέπει συνειδητοποιήσουν ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό ως σύνολο και όχι μόνο τους ψηφοφόρους της περιοχής που τους έχουν εκλέξει. «Οι βουλευτές δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος, η συνείδησή τους θα πρέπει να είναι ελεύθερη» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος:

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Loading