ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εύα Καϊλή: Ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς – Εκτός ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής

Εκτός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τέθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια ερευνών των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

propoli

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη». 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρεται να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που ερευνώνται ενώ ο σύντροφός της λέγεται ότι έχει προσαχθεί από τις βελγικές Αρχές και κρατείται.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Ελληνίδας σοσιαλδημοκράτισσας Εύας Καϊλή, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο σύντροφός της είχε προσαχθεί το πρωί. Και οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα για διαφθορά, υποστηρίζει δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα, για να ακουστούν από ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή Michel Claise.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της κας Eva Kaili.

Η 44χρονη, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, όπως έμαθαν η Le Soir και η Knack. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και οδηγήθηκε για ανάκριση.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο μόνος τρόπος για να αμφισβητήσει κανείς έναν βουλευτή που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσει επ’ αυτοφώρω.

Την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η κ. Kaili συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ: “Αυτός ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχεται ένα καλό τουρνουά”.

Εκτός ΠΑΣΟΚ με απόφαση Ανδρουλάκη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή, προ ημερών, είχε κάνει δηλώσεις «εκθειάζοντας» ουσιαστικά το Κατάρ στον απόηχο του μπαράζ διαμαρτυριών και αντιδράσεων για τα εργασιακά δικαιώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε επίσης: O επικεφαλής της Gazprom και ο Ερντογάν συζήτησαν για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου

Loading