Αλληλεγγύη προς την Κούβα: Η ευρωβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί την άρση του αποκλεισμού και των κυρώσεων. Στη συζήτηση για την εφαρμογή της συμφωνίας πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας της ΕΕ με την Κούβα, που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ έκανε παρέμβαση. Ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε την αμεριστη αλληλεγγύη προς τον κουβανικό λαό και το ΚΚ Κούβας, απαιτώντας την άμεση άρση του απαράδεκτου αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.
Ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος συνέχισε επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ απαιτεί επίσης την άμεση διαγραφή της Κούβας από τη λίστα κρατών χορηγών της τρομοκρατίας, καθώς και την κατάργηση όλων των εκβιαστικών μέτρων και κυρώσεων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τρέχουσα κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον κουβανικό λαό, όπως ελλείψεις σε αγαθά και φάρμακα, και έχει οδηγήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης.
«Οι ιμπεριαλιστές επιμένουν στο εγκληματικό τους σχέδιο να ανατρέψουν τα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της, καθώς στο πλευρό της βρίσκεται η αλληλεγγύη των λαών». Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι αποκαλύπτουν τον ρόλο της ΕΕ και καταδικάζουν τις αντικομμουνιστικές αθλιότητες που ακούγονται στο Ευρωκοινοβούλιο. «Η πείρα έχει αποδείξει ότι οι συμφωνίες της ΕΕ δεν βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος αλλά στοχεύουν στη διείσδυση μονοπωλιακών ομίλων και στην παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατέληξε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr