Φ. Γεννηματά: Στο ΚΙΝΑΛ η νέα γενιά έχει λόγο και χώρο και ρόλο – Από τους χαμηλούς μισθούς μέχρι και τις αμβλώσεις, στην ατζέντα

Η πρόεδρος του κόμματος παραδέχτηκε οτι στη διαδρομή της ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπη σε σεξιστικά σχόλια όπως “μπορεί μια γυναίκα να ξαναδιπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματος, ή το έκανε μια φορά και τέλος και χρειαζόμαστε έναν άνδρα δυναμικό”

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους νέους, όπως, η ανεργία και οι χαμηλές αμοιβές, οι σπουδές, αλλά και σε άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως το χαμηλό δημογραφικό, η ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις, οι ανισότητες και οι έμφυλες διακρίσεις. Στάθηκε, επίσης, σε στερεότυπα και προκαταλήψεις για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στη δημόσια ζωή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και η ίδια στην πολιτική διαδρομή της έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές μέχρι και σήμερα, λογικές, όπως, π.χ. “αν μπορεί μια γυναίκα να πάει παραπέρα” και εάν ” και πρόσθεσε:

propoli

«Είμαστε, ένα κόμμα, μια δύναμη αλλαγής. Και εάν δεν αλλάξουμε εμείς τα στερεότυπα και τα δεδομένα, από ποιον περιμένουμε να τα αλλάξει στην Ελλάδα; Από τη συντηρητική ΝΔ, από τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ…;».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε την ανάγκη αύξησης του ρυθμού του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και την σχετική πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.

«Εμείς, δεν προσπαθούμε να εκβιάσουμε κανένα, ούτε να υποχρεώσουμε, ούτε να δεσμεύσουμε Θέλουμε να πείσουμε, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε» είπε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την κοινωνική και οικονομική ζωή, ιδιαίτερα για τους “μη προνομιούχους”, η δημιουργία υγειονομικών συνθηκών, που θα οδηγούν σε ένα νέο lock down.

«Παράγουμε και εξάγουμε αυτό είναι το δικό μας μότο” τόνισε η κ. Γεννηματά. Υποστήριξε, ακόμη, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια έχουν “κοινωνικές επιπτώσεις” που μπορεί να φέρουν “πολιτικές αλλαγές», αναδεικνύοντας τη σημασία της πρότασης του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:

«Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία λοιπόν, να συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία με αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση, με πίστη σε αυτό που κάνουμε, με συλλογικότητα και με τη νέα γενιά μπροστάρη, με δικές της προτάσεις, με εθνική στρατηγική για τη νέα γενιά της πατρίδας μας, ενεργούς πολλαπλασιαστές της πρότασης μας, του αφηγήματος μας, για τη νέα αλλαγή, που χρειάζεται ο τόπος».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνομίλησε με τους νέους και παρακολούθησε μαζί τους για λίγο και τον αγώνα των εθνικών ομάδων Αγγλίας – Δανίας, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του EURO .

Δείτε επίσης: Ανάρτηση με αιχμές από τον Αλέξη Τσίπρα για την κυβέρνηση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading