Βουλή. Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα, προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά σε Έβρο και Πάρνηθα. Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Φάμελλος για φωτιές: «Η διαχείριση των πυρκαγιών είναι προσωπική σας ευθύνη κ. Μητσοτάκη. Έχετε εκθέσει τη χώρα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι δική σας πολιτική ευθύνη η εξέλιξη και διαχείριση των πυρκαγιών. Είναι προσωπική σας ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

propoli

«Δεν χρειαζόμαστε 40λεπτο ρεπορτάζ από τον πρωθυπουργό της χώρας για τις πυρκαγιές. Τα γνωρίζουμε. Θεωρείτε επιτυχία της κυβέρνησης την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης; Δεν είναι επιτυχία ούτε ότι φυγαδεύσατε τα αεροπλάνα στην Αγχίαλο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχετε εκθέσει τη χώρα».

«Περιμένουμε ακόμη τη λογοδοσία και την ευθύνη».

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμη τον Έβρο, και ενώ η πυρκαγιά μαίνεται για 13η ημέρα: «Ο Έβρος αντί να είναι πυλώνας ασφάλειας, είναι συνώνυμο της καταστροφής και της ανασφάλειας».

Δείτε επίσης: Αρχηγός κόμματος «ψάχνει» βουλευτές – Γιατί δεν παραβρέθηκε στην Ολομέλεια κανένα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας

Loading