Φάμελλος: Η αγροτική παραγωγή πλήττεται από τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία προκάλεσε η ΝΔ

Φάμελλος: Η αγροτική παραγωγή πλήττεται από τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία προκάλεσε η ΝΔ

Στο επίκεντρο η αγροτική παραγωγή και τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο. Η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική από τον Σωκράτη Φάμελλο για την κατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς προβαίνει σε δηλώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που στοχεύει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο συνεταιρισμό Κουλούρας Ημαθίας, την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύτιμο δυναμικό, την αγροτική της παραγωγή, η οποία απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και υποστήριξη.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η αγροτική παραγωγή πλήττεται από τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί και διευρυνθεί από τη ΝΔ. Πρόσθεσε ότι στην ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν συνεταιριστικές επιχειρήσεις που σημειώνουν πρόοδο και προσφέρουν καλύτερο εισόδημα στους αγρότες, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει προοπτική για τα ελληνικά προϊόντα.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που θα πρέπει να δώσει η Πολιτεία σε χρηματοδοτήσεις για συνεταιρισμούς και ενεργειακές κοινότητες. «Είναι απαράδεκτο οι καλές συνεταιριστικές επιχειρήσεις να πληρώνουν μεγάλα ποσά στα καρτέλ ενέργειας», επεσήμανε. Τέλος, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συμπεριλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις αυτές στο πρόγραμμα του για μια προοδευτική Ελλάδα.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play