Φάμελλος: «Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών γεννά θλίψη»

Η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου για τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που γεννά θλίψη» και προσθέτει ότι «δεν αξίζει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές».

propoli

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Πολλαπλά μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία και με ανθρώπινη απώλεια, όπως δημοσιοποιήθηκε, δημιουργούν ακόμα μια φορά έναν πύρινο εφιάλτη για πολίτες και περιβάλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει πολλές φορές τους μεγάλους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και τις μέγα πυρκαγιές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αλλά και τις ενέργειες και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Πολιτεία στην πρόληψη και την πυρόσβεση και πολιτική προστασία».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «οι ενέργειες της Πολιτείας προφανώς δεν μπορούν να περιοριστούν στην επικοινωνιακής κατανάλωσης δήλωση ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο, ούτε στις εκ των υστέρων 500 προσλήψεις πυροσβεστών του κ. Κικίλια ενώ τα κενά είναι 3.600!

Η πυρκαγιά, δε, στον πυρήνα του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο βιοτόπου της Δαδιάς προκαλεί απόγνωση και μάς δίνει ένα τραγικό μήνυμα: Ότι η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση και όλες οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά».

Επίσης τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει όλους όσους δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τους πολίτες που κινδυνεύουν οι περιουσίες τους.

«Πρώτο μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Απαιτείται αποτελεσματικός συντονισμός και μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας σε άμεση συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τις δασικές υπηρεσίες. Για όλα αυτά ακόμη περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να δεχτεί να έρθει να συζητήσουμε στη Βουλή για να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη» αναφέρει ο κ. Φάμελλος.

Δείτε επίσης: Σ. Φάμελλος: Σε λίγο θα μας πουν ότι παρέλαβαν καμένη γη

Loading