Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ψεύδεται, η Ελλάδα συνεχώς υφίσταται διπλωματικές υποχωρήσεις

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης ψεύδεται, η Ελλάδα συνεχώς υφίσταται διπλωματικές υποχωρήσεις

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση διπλωματικής υποχώρησης, με σοβαρές κατηγορίες κατά του Μητσοτάκη για ψέματα και σκανδάλων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «ψεύτης με περικεφαλαία» σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα στοιχεία που διαθέτουμε αποδεικνύουν ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αφορά την περίοδο 2019-2022, μόνο υπό την κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, δημοσιοποιημένα ονόματα, όπως του κ. Βορίδη και του κ. Αυγενάκη, προσθέτουν βάρος στις κατηγορίες.

Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από μια σειρά σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένων υποκλοπών και ζητημάτων που αφορούν τα Τέμπη. Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε επίσης ότι η προηγούμενη δικογραφία για τη σύμβαση 717 απορρίφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, και εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, που έχει επιπτώσεις και για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στις διεθνείς σχέσεις, τόνισε την ανάγκη για την Ελλάδα να ακολουθήσει τους διεθνείς κανόνες και να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ΚΥΣΕΑ να μιλήσει για την εκεχειρία και τις ειρηνικές πρωτοβουλίες. Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα συνεχώς υφίσταται διπλωματικές υποχωρήσεις, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους.

«Όταν το Barbaros επιχείρησε παράνομες έρευνες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει πολεμικά πλοία. Γιατί δεν υπήρξαν παρόμοιες πρωτοβουλίες τώρα;» αναρωτήθηκε. Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασιών και κοινωνικών συμμαχιών, ώστε να υπάρξει μια προοδευτική απάντηση στις προκλήσεις που θέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play