Φάμελλος προς Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο Eurogroup, αλλά οι πολιτικές σας θα κριθούν»

Φάμελλος προς Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο Eurogroup, αλλά οι πολιτικές σας θα κριθούν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την εκλογή του στη προεδρία του Eurogroup, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η εκλογή του θα πρέπει να συνδυαστεί με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, της χώρας και των ευρωπαϊκών λαών.

Αναφερόμενος στις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει ο υπουργός, υπογράμμισε ότι «δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών, ούτε το κοινωνικό κράτος, αλλά τροφοδοτούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών».

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2026, τόνισε: «Η χώρα πλήττεται από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, και η ελληνική οικονομία έχει μεγάλες ανισότητες». Για τις προθέσεις της κυβέρνησης, δήλωσε: «Είναι καλή ευρωπαϊκή πρακτική να στερεύετε την αγορά, ενώ έχετε αντλήσει ένα υπερπλεόνασμα 4 δισ.».

Απαντώντας σε δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη για τη βελτίωση της ζωής της νέας γενιάς, επισήμανε: «Λειτουργείτε εις βάρος της επόμενης γενιάς, καθώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει περικοπές σε κρίσιμες τομείς». Κλείνοντας, ρώτησε: «Είναι σωστό να φορολογούνται οι πλούσιοι με τον χαμηλότερο συντελεστή στην ΕΕ;»

Loading

Play