(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Οικονόμου για Ν. Φιλαδέλφεια: Υπήρχαν πληροφορίες που η ΕΛΑΣ δεν διαχειρίστηκε σωστά – Άμεσα η εφαρμογή των μέτρων στα γήπεδα

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛ.ΑΣ παραδέχτηκε σήμερα (17/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός και για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο λέγοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

propoli

To πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών

Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών υποστήριξε ότι απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλασιού και η παρακολούθηση των συνδέσμων.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα σε σχέση μετα παλιά, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού εξέφρασε την άποψη ότι είχαν φέρει αποτελέσματα.

Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραπατικότητα

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» σημείωσε ο υπουργός.

«Τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές» συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα.

Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ είναι περισσότερες από τις αστοχίες

«Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο. Η ΕΛΑΣ οφείλει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και την παραβατικότητα για να δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Όταν εκδηλώνονται οι αστοχίες πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας».

Αναφορικά με τα λάθη και τις παραλείψεις δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα πράγματα και επιπλέον δράση.

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναλειφθούν» είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι οι επτα αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν.

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Υπό του… μηδενός οι σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη

Loading