Γ. Βαρουφάκης: Από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το όραμα του ΜέΡΑ25 για την επόμενη πενταετία

Με αφετηρία την ΔΕΘ, όπου την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη ο Γιάνης Βαρυφάκης θα παρουσιάσει το «Όραμα του ΜέΡΑ25 για το 2025», δηλαδή την ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος που στηρίζεται στην οικονομική ανάλυση που ήδη έχει κάνει και «που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε», θα ξεκινήσει μια ευρύτερη εκστρατεία του ιδίου του κ. Βαρουφάκη και του κόμματός του στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ορίζοντα το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Βαρουφάκης ήδη προγραμματίζει σημαντικές παρεμβάσεις, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στον διεθνή δημόσιο διάλογο, καθώς έχει προσκληθεί, θα παραστεί και θα παρουσιάσει τις θέσεις του σε πολλές εκδηλώσεις, διεθνή φόρα και συνέδρια, με τη συμμετοχή πολλών ξένων διανοουμένων. Η αντιμετώπιση των ακροδεξιών δυνάμεων, οι επιπτώσεις της πανδημίας, η οικονομική κρίση, ιδεολογικά ζητήματα, η λειτουργία του διεθνούς συστήματος είναι μερικά από τα θέματα που αναλυθούν από τον Γ. Βαρουφάκη και τους συνομιλητές του.

propoli

Αρχικά, όπως προαναφέρθηκε, την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το «Όραμα του ΜέΡΑ25 για το 2025». Θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Το ΜέΡΑ25, υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές, είχε καταθέσει έγκαιρα και από το βήμα της Βουλής σειρά προτάσεων που δεν εισακούστηκαν, ωστόσο επιβεβαιώθηκαν.

Δύο εβδομάδες αργότερα θα ακολουθήσει τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη για όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα στο πλαίσιο της διήμερης πανηγυρικής συνόδου της πρώτης εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25, στις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός Ελλάδας, η παρουσία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 θα είναι επίσης έντονη και διαρκής καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί:

18 Σεπτέμβρη: Παρέμβαση στο διεθνές φόρουμ Doha Debates, παρουσιάζοντας προτάσεις για την ριζική μεταρρύθμιση των οργανισμών παγκόσμιας διακυβέρνησης -ιδίως του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας.

18 & 19 Σεπτέμβρη: Κεντρική ομιλία με θέμα «Σχεδιάζοντας τον Παγκόσμιο Μετακαπιταλισμό» στη διήμερη σύνοδο με την οποία αρχίζει τις εργασίες της η Προοδευτική Διεθνής (ProgressiveInternational), με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Νόαμ Τσόμσκι, Ναόμι Κλέιν, Δρ Κορνελ Ουέστ, Μπέρνι Σάντερς, Ράφαελ Κορέα και Τζον Μακ Ντόννελ.

Ο Γ. Βαρουφάκης θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια σύνοδο κορυφής της Προοδευτικής Διεθνούς, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 και έχει ως στόχο την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε ένα ευρύ μέτωπο και στην οποία συμμετέχει το DiEM25 και φυσικά το ΜέΡΑ25. Επί τάπητος θα τεθούν οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πανδημία, αλλά και η αντιμετώπιση των ακροδεξιών δυνάμεων ανά τον κόσμο.

23 Σεπτέμβρη: To Intelligence Squared διοργανώνει διάλογο-τηλεμαχία του Γ. Βαρουφάκημε τον Λάρι Σάμμερς πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και πρόεδρο του Πανεπιστημίου Harvard με θέμα «Απαιτούν οι καιροί δραστική αναδιανομή του πλούτου;».

 24 Σεπτέμβρη: Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Buckingham(Βρετανία) με θέμα «Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit».

1 Oκτωβρίου: Ομιλία στο European Society του London School of Economicsμε θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην μετά την πανδημία εποχή».

20 Νοεμβρίου: Παρέμβαση στην ετήσια συνεδρία του Mexican Institute of Financial Executives με θέμα «Η αποκόλληση των χρηματαγορών από την πραγματική οικονομία».

5 Δεκεμβρίου: Στο πλαίσιο των Holberg-Debates στην πόλη Bergen της Γερμανίας, ντιμπέιτ του κ. Βαρουφάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία και την Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα «Τί σημαίνει η δημοκρατία σήμερα».

©Πηγή: amna.gr

Loading