Γεώργιος Κομνηνός: 19 Μαϊου 1919 – Μία ημερομηνία ορόσημο για όλους τους Έλληνες του Πόντου

Η Τουρκία δείχνει το πιο μισελληνικό πρόσωπό της ενάντια στους Έλληνες του Πόντου. Ο Κεμάλ Αττατούρκ αποβιβάζεται με τον στρατό του στην Σαμψούντα και τότε ξεκινάνε όλα.

*Του Γεώργιου Κομνηνού – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος

propoli

Η δεύτερη και σκληρότερη φάση της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού είχε ήδη ξεκινήσει. 353.000 ψυχές χάθηκαν από το μαχαίρι του κατακτητή. Αυτές οι ψυχές ακόμη και σήμερα αναζητούν δικαίωση.

Οι Έλληνες του πόντου όπου και αν πήγαν για να γλυτώσουν την σφαγή δημιούργησαν πολιτισμό, εργάστηκαν σκληρά και έφεραν άνθιση στις περιοχές όπου διέμεναν. Παρ΄όλα αυτά όμως 105 χρόνια μετά και η Γενοκτονία των ποντίων δεν έχει αναγνωριστεί από τους ενόχους. Δυστυχώς η υπουργός πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη ποζάρει κάτω από το κάδρο με την εικόνα του Κεμάλ Αττατούρκ θυμίζοντάς μας για ακόμα μία φορά την ηθική κατρακύλα του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Εμείς όμως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους Έλληνες του πόντου. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας και αυτό ειναι μια δέσμευση για εμένα αν εκλεγώ στο ευρωκοινοβούλιο. Γιατί η μνήμη είναι όπλο.

Loading