Γεραπετρίτης: «Θα δώσουμε 200 εκατ. στους ευάλωτους»

Την παροχή περίπου 200 εκατ. ευρώ στους πιο ευάλωτους πολίτες το Δεκέμβριο προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και έδωσε… ειδήσεις.

«Λόγω της άνθισης της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει ένα πλεόνασμα το οποίο μας επιτρέπει να δώσουμε ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο», ανέφερε σχετικά.

propoli

Ο Γ. Γεραπετρίτης για τα αναδρομικά

Ο υπουργός κλήθηκε, επίσης, να απαντήσει για τι μέλλει γενέσθαι με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που θα προκύψουν μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Κατρούγκαλου.

«Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε:

« Υπολογίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να δίνονται. Ωστόσο, έχουμε κάνει μία μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν ανάλογα με το τι δικαιούται κάποιος με δόσεις. Με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες».

«Καμία μείωση στις συντάξεις»

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία μείωση στις συντάξεις, θέλοντας έτσι να καθησυχάσει όσους κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, σημείωσε ότι θα ξεκινήσει να διατίθεται από την προσεχή Τρίτη (15/10). Εξήγησε, μάλιστα, ότι «στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι το επίδομα να δοθεί προκαταβολικά μέσα στον Οκτώβριο σε αυτούς που θα προμηθευτούν πετρέλαιο».

«Ματιές» στη Συρία

Αναφερόμενος στην τουρκική επίθεση στη Συρία, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε «ότι είναι ένα παιχνίδι ισχύος στη διεθνή σκακιέρα, όπου επιχειρείται μια γενικότερη αποσταθεροποίηση στη περιοχή», προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν μεγαλύτερες ροές στο προσφυγικό» και τόνισε πως «η Ελλάδα παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν έχεις αύξηση των προσφυγικών ροών η διαχείριση του προβλήματος γίνεται δυσκολότερη».

Τέλος, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), σημείωσε πως η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο, αποκαλύπτοντας μάλιστα, ότι αν χρειαστεί, θα στείλει «μέχρι και πλοία στην περιοχή».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γεραπετρίτης:

Διαβάστε ακόμη: Αλλάζει το σύστημα για τις εισφορές των επαγγελματιών

Loading