Το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Μολδαβίας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.
Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «η Ελλάδα και η Μολδαβία συνδέονται με γερούς ιστορικούς δεσμούς, είναι γνωστό ότι η παρουσία της ελληνικής παροικίας στη χώρα σας ιστορικά μετράει αιώνες». Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένη και προσηλωμένη στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας μέσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «η συνεργασία των δημοκρατικών χωρών που ασπάζονται τις αρχές του διεθνούς δικαίου είναι η πιο ισχυρή ασπίδα στις έντονες τάσεις που παρατηρούνται στις μέρες μας για επικράτηση αναθεωρητικών ή και εθνικιστικών σχεδίων».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για τη συνάντηση, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υποστήριξη του Έλληνα Προέδρου στην προσπάθεια της χώρας της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι η ελληνική κοινότητα της Μολδαβίας αλλά και η κοινότητα των Μολδαβών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην επίτευξη της ενσωμάτωσης στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.
Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα κάνει τα πάντα, για να μπορεί να συνεισφέρει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ήπειρό μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
