Γιάννης Πλακιωτάκης: «Οι προκλήσεις είναι μία πάγια και διαχρονική τακτική της Τουρκίας»

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν

«Οι προκλήσεις είναι μία πάγια και διαχρονική τακτική της Τουρκίας… Εμείς από την άλλη αντιδρούμε με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα. Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας» είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Open.

propoli

Και πρόσθεσε: «Σημαντικό και κύριο όπλο μας αποτελεί το διεθνές δίκαιο, επομένως εγώ πιστεύω ότι δε θα τολμήσει ο Τούρκος Πρόεδρος να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η απάντηση που θα λάβει από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το ελληνικό Λιμενικό θα είναι συντριπτική».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι: «εμείς είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και το έχουμε αποδείξει αυτό 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Το Λιμενικό Σώμα τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος στη ιστορία του, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ».

Δείτε επίσης: Ειδικό νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού – «Κανένα παιδί μόνο», τονίζει η Ν. Κεραμέως

Loading