φωτογραφία αρχείου

Γιαννούλης: Ο Μητσοτάκης παίζει το μέλλον της χώρας σε παρτίδα τάβλι

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης σε συνέντευξη του «επιτέθηκε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «παίζει το μέλλον της χώρας σε μια παρτίδα τάβλι» ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοξενία προσφύγων στην παραλία της Κατερίνης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το μέλλον της χώρας σε μία παρτίδα τάβλι. Σε μία παρτίδα όπου πρέπει να ευχηθούμε να βγουν εξάρες, γιατί το ασσόδυο θα οδηγήσει τη χώρα σε καταστάσεις πολλαπλάσια χειρότερες από την περίοδο 2009-2012» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

«Οικονομική ένεση η φιλοξενία προσφύγων στην Πιερία»

Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για την εγκατάσταση προσφύγων στο νομό Πιερίας, είπε «Η κρίση της πανδημίας μας υποχρεώνει να βλέπουμε τα πράγματα κυρίως εθνικά, για να προστατεύσουμε τη χώρα και τους πολίτες της αλλά και τους ανθρώπους που φιλοξενούμε.
Η εικόνα που δίνει αυτή τη στιγμή η Πιερία την αδικεί και δεν είναι αντιπροσωπευτική. Είναι ένας νομός που φιλοξένησε πρόσφυγες και τους στήριξε με δομές και αλληλεγγύη.
Η φιλοξενία προσφύγων σε τουριστικές δομές της Πιερίας και άλλων περιοχών, που δεν έχουν 12μηνης διάρκειας τουρισμό, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν οικονομική ένεση για τις περιοχές αυτές.

Οι φορείς περιοχών που βασίζονται στον τουρισμό, οφείλουν να θέσουν ψηλά στην ατζέντα τα κυρίαρχα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη στήριξη από το τραπεζικό σύστημα και τη σωστή οργάνωση υποδοχής τουριστών, για να μην επαναληφθούν οι εικόνες από τον Προμαχώνα, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες τουρίστες με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση από τις τράπεζες και αυτό δεν επιτυγχάνεται με παρακάλια και ικεσίες, εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις μισθών και αύξηση της ανεργίας, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Loading