(EUROKINISSI)

Greek Mafia: Γεροβασίλη και Σπίρτζης ζητούν εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την ενδεχόμενη εμπλοκή του διευθυντή Ασφαλείας της ΕΛΑΣ

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί. Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις» αναφέρουν.

Όλγα Γεροβασίλη και Χρήστος Σπίρτζης ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να τοποθετηθεί σχετικά με το δημοσίευμα των Reporters United το οποίο τονίζει ότι ο διευθυντής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ εμπλέκεται στην Greek Mafia.

propoli

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί»

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί. Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού, στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι «προφανώς δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος να απαντήσει σε χθεσινό (11 Ιανουαρίου 2023) δημοσίευμα των Reporters United, των δημοσιογράφων Νικόλαου Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου, Χριστόφορου Κάσδαγλη και Μπάμπη Πολυχρονιάδη με τίτλο: “Ο Διευθυντής ασφάλειας της ΕΛΑΣ κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia”, που αποκαλύπτει ότι ο Ταξίαρχος, κ. Δάβαλος, τοποθετήθηκε, τον Μάρτιο του 2022, Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, παρότι ήταν κατηγορούμενος στη δίκη της Greek Mafia».

Αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Θεοδωρικάκος «ούτε αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο δημοσίευμα της Καθημερινής, του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Σουλιώτη, στις 7 Μαίου 2022, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή, που αναφέρει ότι ο εν λόγω Διευθυντής παρότι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Greek mafia, “ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας”, μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου».

Στη συνέχεια τονίζουν ότι «με εντολή του Αλέξη Τσίπρα ο φάκελος της Greek Mafia εστάλη στην Δικαιοσύνη, το 2018» και προσθέτουν ότι «3.5 χρόνια, κυβέρνησης Μητσοτάκη, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα από την μη συνδρομή των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, στην δικαστική διερεύνηση, που μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις λαμβάνουν άλλη διάσταση προς διερεύνηση».

Παράλληλα ζητούν «άμεσα δημόσιες εξηγήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο για την αποκάλυψη αυτή», σχολιάζοντας πως «είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε».

Κατόπιν αυτών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί», όμως «στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν απαντούν εδώ και 24 ώρες στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τοποθέτησης κατηγορούμενου Αξιωματικού, στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για να χειρίζεται άμεσα σχετιζόμενη υπόθεση».

Εν συνεχεία αναφέρονται και στην πρόσφατη τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος είπε ότι «η μεγάλη διαφορά είναι ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστό παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από τη Greek Mafia», για να σχολιάσουν ότι «δυστυχώς από ό,τι φαίνεται οι διαφορές αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην ΕΥΠ».

«Η ανάγκη για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας που θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη παντού, είναι απαίτηση κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας» αναφέρουν.

Τι αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα

Το ρεπορτάζ των Reporters United αναγράφει ότι ο ταξίαρχος λίγες μετά που έλαβε προαγωγή σε σημαντικό «πόστο» πήρε έναν φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ καθαίρεσε και τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση που εμπλεκόταν το όνομά του.

«Από το καλοκαίρι του 2022, στο Εφετείο διεξάγεται η δίκη (την οποία καλύπτει συστηματικά το Reporters United), με τον εν ενεργεία διευθυντή Ασφάλειας Αττικής ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Aπό τον περασμένο Σεπτέμβριο του έχει ασκηθεί μάλιστα δίωξη και για κακούργημα, στο πλαίσιο άλλης δίκης για την Greek Mafia», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ο ταξίαρχος «είναι σήμερα ένας από τους 17 κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας από τον Ιούνιο του 2022, με βάση τη δικογραφία που συντάχθηκε μετά το πόρισμα της ΕΥΠ και με αντικείμενο τα πλημμελήματα που προέκυψαν κατά την προκαταρκτική εξέταση (δωροδοκία, εμπορία επιρροής κ.α.)» ενώ το ίδιος δημοσίευμα προσθέτει ότι στο πόρισμα της ΕΥΠ γίνεται αναφορά σε «υπόθεση ξεπλύματος χρήματος στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Δάβαλος».

Δείτε επίσης: Σπίρτζης: Συνεχίζουν την προπαγάνδα και παραμονή Πρωτοχρονιάς – Διαστρεβλώνουν και το Spiegel

Loading