Η ασφάλεια ενισχύεται καθημερινά, δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ

Η ασφάλεια ενισχύεται καθημερινά, δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ασφάλεια εμπεδώνεται καθημερινά και ότι αυτό αποτελεί ένα δύσκολο στοίχημα για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η ικανοποίηση από την τοπική αστυνόμευση έχει αυξηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το 2025 αναμένεται μείωση της εγκληματικότητας κατά 25%. Αναφέρθηκε στη στήριξη της αστυνομίας στην καταπολέμηση εγκληματικών ομάδων, σημειώνοντας ότι έχουν εξαρθρωθεί 200 τέτοιες ομάδες μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος στα αλκοτέστ, δήλωσε ότι πραγματοποιούνται 55.000 έλεγχοι κάθε Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, με το ποσοστό των οδηγών που υπερβαίνουν το νόμιμο όριο να έχει μειωθεί στο 0,7-0,8%. Αυτό δείχνει την επιτυχία της πολιτικής και την αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών, σύμφωνα με τον υπουργό.

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε την επιτυχία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία κατάληψη αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε την ανάγκη για καθημερινό αγώνα και στρατηγική προκειμένου να διατηρηθούν τα θετικά αποτελέσματα, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας την αναγνώριση του επικίνδυνου χαρακτήρα του επαγγέλματός τους.

Loading

Play