Η ενεργή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί τις αντιδράσεις της Τουρκίας, δηλώνει ο Μ. Βορίδης

Η ενεργή εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί τις αντιδράσεις της Τουρκίας, δηλώνει ο Μ. Βορίδης

«Οι αντιδράσεις της Τουρκίας δεν προέρχονται από τον ‘κατευνασμό’, αλλά από την ενεργή εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στις επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις υποκλοπές που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σημαντικά βήματα, όπως τα 12 ν.μ στο Ιόνιο και το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει γνωρίσει η χώρα». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατηγικές συμμαχίες και έχει προχωρήσει σε συμβάσεις εξόρυξης, επεκτείνοντας την επιρροή της στην περιοχή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «παρά την κριτική, η κυβέρνηση παραμένει μπροστά στις προτιμήσεις των πολιτών». Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την απορία γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση, ανέφερε ότι αυτό δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος για την ουσία της πρότασης και ότι η Βουλή θα έπρεπε να δεσμευτεί εκ των προτέρων για την υπερψήφισή της.

Απαντώντας στις κατηγορίες για θεσμική εκτροπή, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι οι επικρίσεις προέρχονται από αυτούς που περιφρονούν τους δικαστικούς λειτουργούς και ότι οι αποφάσεις τους πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Loading

Play