Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποτελεί έναν ζωντανό και δημιουργικό οργανισμό, ο οποίος συνδυάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ. Ο ρόλος της ΚΟ είναι να αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο και να μεταφέρει τα προβλήματα των πολιτών, καταθέτοντας προτάσεις για την επίλυσή τους.
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση αυτή είναι ένα κεντρικό πολιτικό γεγονός, τονίζοντας τη σημασία των βουλευτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν συνιστούν ενόχληση αλλά ευκαιρία για διάλογο και βελτίωση. Όπως είπε, η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό, που επιδιώκει τη σύνθεση και τον δημιουργικό διάλογο.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον έβδομο χρόνο διακυβέρνησης και έχει σημαντική διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επερχόμενες εκλογές και ανέφερε ότι η ΝΔ διεκδικεί μια τρίτη αυτοδύναμη τετραετία, βασισμένη στο έργο που έχει επιτελέσει.
Ο Χαρακόπουλος κάλεσε την αντιπολίτευση να αποφύγει τη σκανδαλολογία και να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, τονίζοντας την ανάγκη για συναινέσεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Η συνταγματική αναθεώρηση, όπως είπε, είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλα τα κόμματα.
Ο διάλογος για την αναθεώρηση του Συντάγματος προσφέρει μια ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή των βουλευτών.
![]()
