Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά τις προκλήσεις του γεωπολιτικού περιβάλλοντος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα. Τόνισε ότι κάθε χρόνο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τη στήριξη των πολιτών, επισημαίνοντας τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.
Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη σύνδεσή της με τον διεθνή ρόλο της χώρας. Υπογράμμισε ότι η δυνατή οικονομία και η δυνατή Ελλάδα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup επισημάνθηκε ότι οι κρίσεις αποτελούν οικονομική και διπλωματική δοκιμασία.
Ειδική αναφορά έκανε στην αποστολή βοήθειας προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία. Η ικανότητα άμεσης αντίδρασης συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την ταχύτητα λήψης αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές.
Σχετικά με την ανεργία στη Θεσσαλία, ανέφερε ότι το ποσοστό ανέρχεται στο 6,2%, ενώ κατά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν τριπλάσιο. Αν και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πιέσεις από το αυξημένο κόστος ζωής, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις, όπως η μεγαλύτερη μείωση φόρων της μεταπολιτευτικής περιόδου, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάργηση χρεώσεων για αναλήψεις από ΑΤΜ και στην επιβολή ανώτατου ορίου χρεώσεων από τρίτους παρόχους.
![]()

