Η προανακριτική διαδικασία και η ευθύνη των βουλευτών: Τι δηλώνει ο Π. Μαρινάκης

Η προανακριτική διαδικασία και η ευθύνη των βουλευτών: Τι δηλώνει ο Π. Μαρινάκης

«Τα Τέμπη είναι μια εθνική τραγωδία, μια από τις μεγαλύτερες πληγές και για πρώτη φορά κυβερνητική πλειοψηφία στέλνει έναν δικό της υπουργό, της δικής της κυβέρνησης, στη διαδικασία του φυσικού δικαστή μετά την προανακριτική» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», στο πλαίσιο της Attica Green Expo που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do). Εξήγησε ότι «και επειδή έχουμε ζητήσει να ψηφιστεί αυτό το κατηγορητήριο, ουσιαστικά στέλνει, αρχικά για προανακριτική και στη συνέχεια, αφού τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, στο δικαστικό συμβούλιο, δικό της υπουργό».

«Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ. Γιατί; Γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «το δικαστικό συμβούλιο όταν έρθει εκείνη η ώρα θα αξιολογήσει τα πάντα. Και τα πρόσωπα και τα αδικήματα. Και εμείς δεν πρόκειται να πούμε όχι σε τίποτα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Η ψηφοφορία, όπως ξέρετε, είναι μυστική. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας» και συμπλήρωσε ότι «οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν απαγορεύεται να ψηφίσουν υπέρ και σε παραπάνω από μία προτάσεις». Αν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ψηφίσουν κατά στο κατηγορητήριο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα έχουν κι εκείνοι ευθύνη για την τελική απόφαση.

«Προσέξτε, εμείς δεν θεωρούμε κανέναν αθώο ή ένοχο από πριν. Τους αθώους και τους ενόχους τους κρίνει η δικαιοσύνη» εξήγησε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι η διαδικασία είναι πρωτοφανής και αν το κατηγορητήριο δεν προχωρήσει σε προανακριτική ή στο δικαστικό συμβούλιο, θα είναι αποτέλεσμα της βούλησης των βουλευτών.

Απαντώντας στην ερώτηση για την ψηφοφορία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος» και πρόσθεσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα στηρίξει το κατηγορητήριο της, χωρίς να μπορεί να απολογηθεί για όλους τους βουλευτές.

Loading

Play