Ι. Σδούκου: Η κυβέρνηση θα καταφέρει την επαναφορά των τιμών ενέργειας στα επίπεδα του Σεπτέμβρη

Στο Regional Growth Conference της Πάτρας συζητήθηκε ο ρόλος των ΑΠΕ στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου να υποστηρίζει πως είναι «καταιγιστικά τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στον χώρο της ενέργειας».

Η Κα Σδούκου εμφανίστηκε σίγουρη πως η κυβέρνηση θα καταφέρει από πρώτη Ιουλίου με νομοθετική ρύθμιση -και με την ανοχή των Βρυξελλών- να επαναφέρει τις τιμές ενέργειας στα επίπεδα του Σεπτέμβρη.

propoli

Η ίδια είπε πως η πολιτική του αρμόδιου υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτον στο Κόστος Ενέργειας, με τη ΓΓ να λέει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις επιδοτήσεις αναλογικά με τα οικονομικά της δεδομένα. Δεύτερος άξονας είναι το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και τρίτος   η πολιτική απανθρακοποίησης με έργα ΑΠΕ.

Η κα Σδούκου παρουσίασε και τμήμα του νέου ενεργειακού νομοσχεδίου, λέγοντας πως μεταξύ άλλων θα γίνουν πιο εύκολες οι αδειοδοτήσεις στους επενδυτές.

Ο κ. Γιαρέντης υποστήριξε πως η απολιγνιτοποίηση δεν έγινε νωρίς, αλλά αργήσαμε να ασχοληθούμε με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από τη μεριά του, ο κ. Καπέλος είπε ότι τα ΕΛΠΕ στρέφονται προς τις ΑΠΕ, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της εταιρείας.

Ο κ. Καρύδας μίλησε για το έργο διασύνδεσης Αιγύπτου-Ευρώπης μέσω της Ελλάδας, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα 3 ετών.

Τέλος, ο κ. Περάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ΤΕΡΝΑ έχει εντοπίσει όλο το εύρος των εφαρμογών που μπορούν να δώσουν λύσεις στην οικονομία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος του MEGA, Νίκος Φιλιππίδης, συμμετείχαν οι:

Αλεξάνδρα Σδούκου – ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων

Γιάννης Γιαρέντης – Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΠΕΕΠ

Δρ Σωτήρης Καπέλλος – Δ/ντης Ανάπτυξης και Λειτουργίας της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ», Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ιωάννης Καρύδας – Δ. Σύμβουλος ΑΠΕ, Όμιλος Κοπελούζου

Μανώλης Περάκης – Δ/ντης Προμήθειας και Ανάπτυξης, TERNA Energy SA

Πηγή: Regional Growth Conference

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Loading