Τουρίστες από τις περιοχές που εκκενώθηκαν στην Ρόδο, παραμένουν σε κλειστά γήπεδα και σχολεία, όπου τους παράσχονται φαγητό, νερό και υποδομές ύπνου.Η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί, συνεχίζεται για έβδομη ημέρα, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/EUROKINISSI)

Η Υπουργός Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε σύσκεψη λόγω πυρκαγιάς στη Ρόδο

«Παράδειγμα προς μίμηση αλληλεγγύης και αυταπάρνησης, αποτελούν οι κάτοικοι της Ρόδου» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα τόσο μεγάλες και πολύπλοκες κρίσεις. Είναι αξιοθαύμαστη η στάση και η αντίδραση των κατοίκων της Ρόδου που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αλληλεγγύης και αυταπάρνησης. Ξέρουμε καλό όμως, ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση προκλήσεων που χρειάζονται άμεσες απαντήσεις. Ως μεσογειακή χώρα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πρέπει να απαντήσουμε σε όλες τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» ήταν το μήνυμα της κυρίας Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

propoli

Επίσης, τόνισε πως η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, λειτούργησε αποτελεσματικά και θα ενισχυθεί περαιτέρω καθώς συνέβαλε αποφασιστικά στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης.

Παρότι η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και με επιφύλαξη μέχρι την αποτίμηση του συνόλου των επιπτώσεων στις πληγείσες περιοχές, υπάρχουν σκέψεις για την υλοποίηση μέτρων και μηχανισμών στήριξης τα οποία σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση προβολή του νησιού διεθνώς, ως ένας μοναδικά όμορφος και ασφαλής προορισμός, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται δράσεις για το επόμενο διάστημα όπως η αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή έκθεση WTM στο Λονδίνο το Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Έκτακτο: Έπεσε Canadair στην Κάρυστο (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading