(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ηλιόπουλος για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου στη Νίσυρο: «Έχετε κάνει τη συγκάλυψη default σε όλες τις υποθέσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μία ακόμα παρενόχληση συγκαλύπτεται γιατί το θύμα είναι από φτωχή οικογένεια μεταναστών – Ούτε να το σκέφτεστε να συγκαλύψετε και αυτή την υπόθεση» είπε με παρέμβαση του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου στη Νίσυρο από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού λέγοντας ότι:

propoli

«Δουλειά όλων μας εδώ μέσα είναι να δίνουμε ορατότητα και να συζητάμε ζητήματα που είναι εκτός ύλης. Και θέλω κύριε υπουργέ, κάποιος από την κυβέρνηση σήμερα να απαντήσει. Ένα 12χρονο παιδί στη Νίσυρο καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού. Η οικογένεια πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα και κάνει καταγγελία.
Η απάντηση των αστυνομικών αρχών ήταν αρχικά να πούνε στην οικογένεια να μην κινηθεί νομικά και να το λύσει «συναινετικά». Όταν η οικογένεια αρνήθηκε τους έστειλαν στην Κω.

Όταν η οικογένεια επέστρεψε από την Κω συνέλαβαν τον πατέρα του παιδιού γιατί ξαφνικά βρήκαν πρόβλημα στα χαρτιά του. Αν είσαι φτωχός, αν είσαι μετανάστης, αν δεν έχεις χρήματα το κράτος δεν σε “βλέπει”.

Πρέπει να απαντήσετε αν θα προστατεύσετε αυτή την οικογένεια και αυτό το 12χρονο παιδί ή αν θα προχωρήσετε σε εκλογές με τον κ. Αυτιά και τα χουντικά “ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. Καλά τα χουντικά, καταλαβαίνουμε τα προβλήματά σας, αλλά όταν η οικογένεια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση 12χρονου κι εσείς αφήνετε τον ύποπτο να φύγει από το νησί, γιατί είναι ελεύθερος, έφυγε από το νησί, και συλλαμβάνετε την οικογένεια, δεν έχετε τσίπα ντροπής πάνω σας.

Ταυτόχρονα οι αρχές επέτρεψαν στον ύποπτο όχι απλώς να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά να φύγει και από το νησί.
Ως Νέα Αριστερά δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση: ούτε να το σκέφτεστε να συγκαλύψετε και αυτή την υπόθεση, ούτε να το σκέφτεστε να τιμωρήσετε την οικογένεια.

Ελπίζουμε σήμερα αυτή η φαρσοκωμωδία που κυνηγάτε την οικογένεια να τελειώσει και γρήγορα να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Η κυβέρνησή σας πρέπει να απαντήσει. Δεν θα κρυφτείτε, που έχετε κάνει τη συγκάλυψη default σε όλες τις υποθέσεις».

Aliri

Loading