Απαιτείται η τελική κύρωσή της με την υπογραφή του προέδρου της Αμερικής
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Γερουσίας με συντριπτική πλειοψηφία (89 – 10), το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ του 2021, ύψους 770 δισεκ. δολαρίων, μέσα στον οποίο εντάσσεται και η αμυντική συμφωνία της Αμερικής με την Ελλάδα που έχει ενοχλήσει την Τουρκία.
Το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Το σχετικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας 2021», είχε ενταχθεί ως τροπολογία στον Νόμο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας, ή NDAA, που στέλνεται στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν.
Πλέον, το μόνο που απαιτείται είναι η υπογραφή του νόμου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκειμένου να γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ένοχος δήλωσε ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κιλκίς λόγω δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών
- Γιορτή για τον πρίγκιπα Τζορτζ: Τα 13α γενέθλια του και η νέα του πορεία
- Ανατροπή στον Ηρακλή: Αποχωρούν Μπασινάς και Αμανατίδης
- Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία υπερβαίνει τις στρατιωτικές αποστολές για την προστασία της ζωής
- Διαψεύδονται οι φήμες για έρευνα του FBI στον πρόεδρο της Αργεντινής, Τάπια
![]()
