(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κ. Γκιουλέκας: Κίνηση υψηλού συμβολισμού η συμπερίληψη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του αδελφού μας Βορειοηπειρώτη Φρέντι Μπελέρη

Ο Φρέντι Μπελέρης, ο Έλληνας εκλεγμένος Δήμαρχος της Χειμάρρας, που η Αλβανία τον κρατά φυλακισμένο, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες της Δημοκρατίας, από χθες είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τον αδελφό μας Βορειοηπειρώτη Φρέντι Μπελέρη. Μια κίνηση ματ προς τα Τίρανα, όχι μόνον της κυβερνώσας παράταξης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδος.

propoli

Η Ελλάδα απαντά στην πρόκληση της Αλβανίας με αυτήν την κίνηση. Στέλνει το μήνυμα ότι αν η γειτονική χώρα επιθυμεί να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της, θα πρέπει να σεβαστεί απολύτως το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να συμμορφωθεί προς αυτά, απελευθερώνοντας τον Δήμαρχο Φ. Μπελέρη, δίνοντάς του το δικαίωμα να ορκιστεί, να αναλάβει τα καθήκοντά του. Ο Έντι Ράμα ας μην ξεχνά ότι, για να βρει συμπαραστάτη την Ελλάδα, οφείλει να σέβεται όλα τα δικαιώματα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Αρκετά ως εδώ με τις προσβολές.

Τώρα η Αθήνα αναμένει την απάντηση των Τιράνων. Από αυτήν θα εξαρτηθεί και η θέση και η στάση της.

Loading