O τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, προέβη σε δηλώσεις με αφορμή χθεσινές αναφορές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο περιφερειακό συμβούλιο για τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών.
«Οι δηλώσεις του κ. Σπανού προκαλούν ανατριχίλα και σοκ. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες», σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.
Στη δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει τις εξής αναφορές του κ. Σπανού:
«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν. Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».
«Σε συνέντευξή του πριν από μια βδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για λάθη και ευθύνες. Δεν μας είπε και δεν έδειξε ποια ήταν τα λάθη και ευθύνες για δέκα μέρες. Ζήτησε συγγνώμη… Για ποιο πράγμα επίσης δεν μας είπε», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης.
Προσθέτει ότι «ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί με μεθοδικότητα και σχέδιο να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Το ‘επιτελικό κράτος’ του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο για τις κάμερες και όταν υπάρχουν κάμερες, μετά εξαφανίζεται και αφήνει τους πολίτες αβοήθητους, μόνους και ανασφαλείς».
Ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι «η πολιτική ευθύνη δεν είναι αφηρημένη, στις δημοκρατίες πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, επικοινωνιακή φωτοβολίδα και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών».
- Νέες προτάσεις για την Ουκρανία παρουσίασαν οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ στο Κίεβο
- TikTok: Φωνητικά σχόλια, δημοσκοπήσεις και νέες δυνατότητες στις φωτογραφίες
- Κροκόδειλος σκότωσε εργαζόμενο σε πάρκο άγριας ζωής στην Παπούα Νέα Γουινέα
- Ασπίδα του Αχιλλέα: Το Ισραήλ επιβεβαιώνει μεταφορά τεχνογνωσίας και συμπαραγωγή με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
- Ασταμάτητος Παναιτωλικός, πέρασε με 2-0 από τη Λιβαδειά και έκανε το 3 στα 3
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
