Καλαφάτης: Ποιος θα σηκώσει το βάρος του παρακράτους

Στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία κ. Μιωνή, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. «Θα διαγράψει, λοιπόν, τον κ. Παππά ο κ. Τσίπρας ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους; Ποιος θα σηκώσει, τελικά, το βάρος του παρακράτους;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το κείμενο του:


Η ιστορία είναι πλέον καλά γνωστή: Στις αρχές του 2016, δύο Υπουργοί συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον επιχειρηματία κ. Μιωνή για να βρουν λύση σε «εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του». Λίγο αργότερα ο ένας από αυτούς, ο Υπουργός Επικρατείας, το «νούμερο δύο» της Κυβέρνησης, ο κ. Παππάς, πραγματοποιεί νέα μυστική συνάντηση με τον ίδιο επιχειρηματία στην Κύπρο. Κουβεντιάζουν μάλιστα σαν παλιά φιλαράκια και όχι σαν δυο ξένοι που τους ζητήθηκε να βρεθούν –όπως λέει τώρα- από κάποια πρεσβεία. Κι εκεί, λοιπόν, ο Παππάς ακούγεται ανάμεσα στα άλλα: 

propoli

Πρώτον: Να λέει ότι ξέρει πως κάποιοι «βγάζουν λεφτά… πολλά λεφτά». Και βέβαια δεν εννοεί τον συνομιλητή του -όπως ισχυρίζεται σήμερα- ο οποίος, άλλωστε, συμφωνεί μαζί του, λέγοντας «το έχω ακούσει και εγώ αυτό». Δεύτερον: Να υποστηρίζει –μιλώντας για αυτούς τους «κάποιους»- ότι «η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού». Μιλά ευθέως για το «μαγαζί μας» και όχι -όπως ισχυρίζεται σήμερα- για άλλα μαγαζιά. Τρίτον: Να δηλώνει στον κ. Μιωνή ότι θα ζητήσει από τον Παπαγγελόπουλο να του φέρει την εισαγγελέα κα Τουλουπάκη, «να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;» Τέταρτον: Να ζητεί από τον συνομιλητή του να προτρέψει τον δικηγόρο κ.  Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Παππάς γνώριζε από τον Μάιο του 2016 την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος

Προκύπτει, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τουλάχιστον από το Μάιο του 2016 την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Ότι θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου «μαγαζί» γεγονός που αναδεικνύει την αντίληψη τους για τη διακυβέρνηση του τόπου. Ότι επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους. Ότι παρενέβαιναν αδίστακτα στη Δικαιοσύνη και επιχειρούσαν να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.

Εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα

Μετά από όλα αυτά εγείρονται πολλά και πολύ σοβαρά ερωτήματα για τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό και σημερινό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Δεν τον ενημέρωσε ο σύνοικός του στο Μέγαρο Μαξίμου; Δεν έμαθε τίποτε όσο καιρό κυβερνούσε; Δεν άκουσε ούτε σήμερα όσα προσπαθούν να μασήσουν οι στενοί συνεργάτες του: Δεν καταλαβαίνει πως δεν έχει παρά μόνο δύο επιλογές: Θα διαγράψει, λοιπόν, τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους; Ποιος θα σηκώσει, τελικά, το βάρος του παρακράτους;

Loading