Κάλεσμα Κ. Τσιάρα για ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης της κτηνοτροφίας

Κάλεσμα Κ. Τσιάρα για ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης της κτηνοτροφίας

Την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των ζωονόσων και τη στήριξη του κόσμου που εξαρτάται από την κτηνοτροφία ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2025.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι η νέα ΚΑΠ πρέπει να δίνει έμφαση στη στήριξη των νέων και των πραγματικών παραγωγών και τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα σημαίνει διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία και κτηνοτροφία, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι η εποχή των προκλήσεων συνοδεύεται και από την εμφάνιση ζωονόσων εκτεταμένα σε πολλές χώρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους νέους ανθρώπους, στις γυναίκες και τις απομακρυσμένες περιοχές, τονίζοντας ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ισχυρούς πόρους, ώστε η νέα προγραμματική περίοδος να συνοδεύεται από την πραγματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Η δήλωση του ΥπΑΑΤ στο link:

https://www.youtube.com/watch?si=zD6Ad3XMBN6_-PXY&v=EGfFhltBOvM&feature=youtu.be

Loading

Play