Καραμανλής: «Μέρος του συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία, τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη»

Στην εκδήλωση για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Aχ. Καραμανλής, προχώρησε σε δηλώσεις.

«Η πατρίδα μας εδώ και έναν χρόνο υπό την καθοδήγηση δίνει ένα σκληρό αγώνα κατά της πανδημίας, ένας αγώνας, που βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση μας κάνει μια συστηματική προσπάθεια να προετοιμάσουμε την χώρα για την επόμενη ημέρα και να την φέρουμε στο δρόμο της ανάπτυξης», ανέφερε αρχικά ο ο Υπουργός, για να συνεχίσει:

propoli

«Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν δύο στόχους:

Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλύτερη καθημερινότητα».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής πρόσθεσε: «Το πιο εύκολο για μία κυβέρνηση είναι να εξαγγέλλει έργα στα λόγια χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από πίσω», για να τονίσει ότι σήμερα, όπως και κάθε άλλη φορά, «δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση για τα έργα, που παρουσιάζουμε. Τα έργα αυτά έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πλάνο με συγκεκριμένη χρηματοδότηση».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι οι Νομοί Έδεσσας και Δράμας βγαίνουν από ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης, γνωστοποιώντας ότι τα συγκεκριμένα έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, αναφέροντας ότι βάσει του σημερινού σχεδιασμού ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νέων οδικών αξόνων, θα απαιτούνται 10 λεπτά για την απόσταση Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και 30 για την απόσταση Δράμα – Αμφίπολη.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης:«Αυτά τα δύο έργα επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιφέρεια»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading