Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν στα κατεχόμενα με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και την αποκατάσταση του κλίματος. Ως μια απροσδόκητη εξέλιξη θεωρείται η αιφνίδια επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του προέδρου της Τουρκίας, στα Κατεχόμενα, ο οποίος — υπό το πρόσχημα μιας διάλεξης — πραγματοποίησε κατευθείαν στάση στο προεδρικό για να συναντήσει τον τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμαν. Ο υιός Ερντογάν βρέθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία ως μέλος του İBTAV (Ιδρυμα Ερευνας Ισλαμικής Επιστήμης και Ιστορίας), ωστόσο το πρόγραμμα περιλάμβανε και επίσκεψη εθιμοτυπίας στον νέο τουρκοκύπριο ηγέτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία φαίνεται να είχε θετικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν δώρα και έγιναν ευγενικές χειρονομίες. Ο Μπιλάλ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να συγχαρεί προσωπικά τον Ερχιουρμαν για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές. Ο ηγέτης του ψευδοκράτους ανάρτησε φωτογραφία από τη συνάντηση, ευχαριστώντας τον Μπιλάλ Ερντογάν για την επίσκεψη.
Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία, με τον εταίρο της κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί να εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του σχετικά με την εκλογή Ερχιουρμαν, ζητώντας να μην αναγνωριστεί το αποτέλεσμα. Πολλοί αναλυτές ερμηνεύουν την επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν ως μια στρατηγική κίνηση της Άγκυρας για να επαναφέρει την κανονικότητα και να ελαχιστοποιήσει τις εντάσεις εντός της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
