Κενό γράμμα οι νέες αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ, προειδοποιεί ο Σακελλαρίδης αν δεν διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας

Κενό γράμμα οι νέες αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ, προειδοποιεί ο Σακελλαρίδης αν δεν διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη (25/6) ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που προωθεί ευρωπαϊκή οδηγία σχετική με την ισότητα των αμοιβών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ότι το νομοσχέδιο προσθέτει επιπλέον αρμοδιότητες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθιστώντας αναγκαία την ενίσχυσή του με περισσότερους εργαζομένους. Σήμερα υπάρχουν 950 οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 200 παραμένουν κενές. Για να μπορέσει το ΣΕΠΕ να ανταπεξέλθει στις νέες του ευθύνες, οι οργανικές θέσεις θα πρέπει να διπλασιαστούν.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η Νέα Αριστερά στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας ότι οι νέες αρμοδιότητες θα είναι κενό γράμμα αν ληφθεί υπόψη η αξιολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση, φορτώνοντας με αρμοδιότητες τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια, ουσιαστικά υπονομεύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναδείχθηκε επίσης το κρίσιμο ζήτημα των ελέγχων σε τουριστικές και νησιωτικές περιοχές κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, καθώς ο αριθμός των εποχικών εργαζομένων αυξάνεται. Σε μεγάλα νησιά με έντονη τουριστική δραστηριότητα παρατηρείται έλλειψη εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους να αναγκάζονται να μετακινούνται για να σχηματίσουν κλιμάκια ελέγχου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε την ανάγκη για γρήγορες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε περιοχές με τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play