ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες για το όνομα της παράταξης

Άνοιξαν στις 07.00 το πρωί της Κυριακής (8.5.2022) οι κάλπες για τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, τα οποία καλούνται να ψηφίσουν για την αλλαγή ονόματος της παράταξης σε 600 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, στη σημερινή «πράσινη» εκλογική διαδικασία απευθύνει η Χαριλάου Τρικούπη στα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να επιλέξουν το νέο όνομα του κόμματος και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο και τις ηγεσίες των οργανώσεων πανελλαδικά.

propoli

Από το πρωί της Κυριακής, που θα ανοίξουν οι πράσινες κάλπες, αναμένεται να προσέλθουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων κομματικών στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη περί τις 100 χιλιάδες ψηφοφόροι. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα κομματικά στελέχη, με την επικαιροποιημένη κομματική λίστα να τους τοποθετεί στις 180 χιλιάδες, αλλά και φίλοι της παράταξης, που εάν εγγραφούν, ακόμη και πριν ψηφίσουν, δίνοντας ένα ευρώ, θα γίνουν συν- ιδρυτές του κόμματος, έχοντας δικαίωμα να ψηφίσουν το όνομα της αρεσκείας τους.

Τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να κλείσουν 12 ώρες αργότερα ενώ τα μέλη του ΚΙΝΑΛ καλούνται τόσο να επιλέξουν την αλλαγή ονόματος της παράταξης όσο και τους εκπροσώπους της σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Ωστόσο, στις συγκεκριμένες εκλογές μπορούν να ψηφίσουν και όσοι δεν είναι μέλη. Αρκεί, όπως αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, να εγγραφεί εκείνη τη στιγμή και να πληρώσει αντίτιμο 1 ευρώ.

Το δίλλημα στην κάλπη

Το ψηφοδέλτιο που θα πάρουν στα χέρια τους τα μέλη του κόμματος για το όνομα που θα έχει η παράταξη στις εθνικές εκλογές περιλαμβάνει δύο προτάσεις: «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» ή «ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» με τα αντίστοιχα σύμβολα. Η ηγεσία υπό τον κ. Ανδρουλάκη προωθεί το δεύτερο όνομα για την παράταξη: «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ». Με την απόφαση αυτή ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει, ότι έχει εκπληρώσει τη προεκλογική του δέσμευση για την επαναφορά της λέξης «ΠΑΣΟΚ» και του πράσινου ήλιου ως συμβόλου, αλλά και το όνομα που είχε δώσει η Φώφη Γεννηματά «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο και το παλιό και το νέο. Ταυτόχρονα, επιθυμεί, για φορολογικούς λόγους να μην έχει προβλήματα με το ΑΦΜ και τις εξυπηρετήσεις των δανείων, για τα οποία, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη «τα πάντα έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται εις το ακέραιο».

Ανδρουλάκης: Επιλέγουμε το όνομά μας, ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες για το όνομα του κόμματος.

Aliri

«Την Κυριακή 8 Μαΐου σας καλώ να κάνουμε ένα βήμα ακόμη για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε αρχικά ο Ν. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Σας καλώ να οικοδομήσουμε μαζί ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό».

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Επιλέγουμε το όνομά μας, ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας. Εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας σε κάθε τοπική κοινωνία. Όλες οι γενιές μαζί, ενώνουμε τις αγωνίες μας και τις ελπίδες μας για ένα μέλλον με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες».

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και αυτό που κάποιοι θεωρούσαν πριν από λίγους μήνες ένα άπιαστο όνειρο, να γίνει σύντομα πραγματικότητα», τόνισε καταληκτικά στο μήνυμά του ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για τις εκλογές της 8ης Μαΐου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Οικονόμου έχει αρχίσει να μαζεύει τα περί 600 ευρώ – Ας πουν την αλήθεια στους πολίτες, η εξαπάτηση θα αποκαλυφθεί»

Loading