ΚΙΝΑΛ για την ανάρτηση του προέδρου ΝΟΔΕ Χίου: Υποκινεί το ρατσιστικό μίσος – Οι μετανάστες δεν είναι πανδημία

Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Χίου παραλλήλισε τους μετανάστες με την πανδημία, προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού

Το ρατσιστικό κείμενα που δημοσίευσε τοπικό στέλεχος της ΝΔ και, συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, που παρομοίασε τους μετανάστες με τον κορονοϊό, κατέκρινε με ανακοίνωσή του ο τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

propoli

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε ένα σύγχρονο συνταγματικό ευρωπαϊκό κράτος, «οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραλληλίζονται με αρρώστιες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι ‘πανδημία’. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ιστορίες μετανάστευσης και προσφυγιάς».

Ο αρμόδιος τομέας του ΚΙΝΑΛ τονίζει πως ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για την ΕΕ, τους πρόσφυγες, την Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας, που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Και συμπληρώνει: «Είναι η σταθερή θέση μας από το 2015. Το παραδέχονται πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στα λόγια και η Νέα Δημοκρατία. Στην πράξη, αντιμετωπίζει ένα ευρωπαϊκό ζήτημα ως τοπικό. Δεν λύνει προβλήματα. Επαναλαμβάνει λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Για να πετύχει τους στόχους της, δεν διστάζει να διχάσει τους τοπικούς πληθυσμούς στα σύνορα».

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει , όμως, πως η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στη Χίο «ξεπερνά κάθε όριο, υποκινεί ρατσιστικό μίσος, δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία και θυμίζει πρόσφατες και παλιότερες εποχές που πλήγωσαν τη χώρα».

Καλεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέση, σημειώνοντας πως «η ρητορική Όρμπαν, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν στη χώρα και την ιστορία της».

Η επίμαχη ανάρτηση

Σε ρατσιστικές δηλώσεις μέσω Facebook προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Λευτέρης Μπλάτζιος, χρησιμοποιώντας τον κορονοϊό ως παράδειγμα για να περιγράψει την αναγκαιότητα της κλειστής δομής μεταναστών στη Χίο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τις μεταναστευτικές ροές με την νόσο και τις δομές με το εμβόλιο, όπως αναφέρει το politischios.gr, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοιός».

 

Να σημειωθεί ότι στο προφίλ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας ο κ. Μητσοτάκης – Κατάφερε να σοκάρει ακόμη και τους πιο πιστούς οπαδούς»

Loading