Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη μητέρα που νίκησε τον καρκίνο και τον πρώτο μαθητή στις Πανελλήνιες

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά την πολύτεχνη μητέρα που νίκησε τον καρκίνο του μαστού και κατόρθωσε μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις να περάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η Αναστασία Μπαστούνη μίλησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τεράστιο αγώνα που έδωσε για να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο και επισήμανε ότι χάρη στο τακτικό ψηλάφισμα η ασθένεια εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

propoli

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των προληπτικών εξετάσεων, λέγοντας ότι ακριβώς σε αυτό το πνεύμα θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

«Παράδειγμα για όλους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Αναστασία για την επιτυχία της και την είσοδο στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι πλέον η παλιά αλληλουχία «αποφοιτώ από το σχολείο, σπουδάζω και μετά βρίσκω μία δουλειά» δεν ισχύει, καθώς όποιος θέλει μπορεί να καταρτιστεί και να αποκτήσει νέες δεξιότητες με βάση τα ενδιαφέροντά του.

Ο πρώτος μαθητής

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Στρατή Παπουτσάνη, τον αριστούχο μαθητή που πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία φέτος ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Λέσβο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον 18χρονο Στρατή πόσο εντυπωσιασμένος είναι από την επιτυχία του. Επίσης τον ρώτησε για τα ενδιαφέροντά του, τις εμπειρίες του και πώς αποφάσισε να επιλέξει την Ιατρική.

«Στήριξη στα δημόσια πανεπιστήμια»

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σημασία της δημόσιας παιδείας, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι πολύ καλά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στους σπουδαστές, κι ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να τα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί.

Ο Στρατής συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Ο αριστούχος μαθητής τόνισε ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί όσο γίνεται ένα τέτοιο θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι περίπου εννέα στα δέκα Ελληνόπουλα πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία, γεγονός που δείχνει τη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ προσέθεσε πως το δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Προτεραιότητά μας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και κυρίως να το αναβαθμίσουμε», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το ΑΠΘ, στο οποίο προσανατολίζεται ο Στρατής, έχει μία ιδιαίτερα εξωστρεφή σχολή Ιατρικής, προσφέροντας μάλιστα και αγγλόγλωσσες προπτυχιακές σπουδές για ξένους φοιτητές.

Δείτε επίσης: Ελλάδα – Ινδία: Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Αθήνας – Νέου Δελχί

Loading