(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ν. Κεραμέως: «Δώσαμε οδηγία για εσωτερικό έλεγχο – Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τη διαρροή των email των Ελλήνων του εξωτερικού»

Πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση ότι διέρρευσαν τα email των Ελλήνων του εξωτερικού, με τη Νίκη Κεραμέως να εξηγεί από τη δικιά της σκοπιά το τι έχει συμβεί.

Η υπουργός Εσωτερικών πήρε σαφείς αποστάσεις από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (“έχει δώσει τις απαντήσεις της και θα εξακολουθήσει να απαντά”) αλλά με την ενέργεια του εσωτερικού ελέγχου ουσιαστικά προχωρά σε παραδοχή προβλήματος ασφάλειας.

propoli

Όλα αυτά ενώ ο σάλος για τη διαρροή των e-mail Ελλήνων του εξωτερικού συνεχίζεται.

“Έχουν γίνει καταγγελίες από Έλληνες του εξωτερικού. Η κυρία Ασημακοπούλου έχει δώσει τις απαντήσεις της, έχει αρχίσει και έρευνα. Το Υπουργείο δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών e-mail, και τηλέφωνα. Σε κανέναν τρίτο” τόνισε αρχικά η κα Κεραμέως.

Η ίδια η κα Ασημακοπούλου διευκρίνισε ότι δεν έχει πάρει κανένα στοιχείο από το Υπουργείο. Οι εκλογικοί κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν στοιχεία. Το e-mail με την πολιτική επικοινωνία ο πολίτης το πήρε από την κα Ασημακοπούλου. Θα συνεχίσει να δίνει τις απαντήσεις σας. Θα δώσει και άλλες στο πλαίσιο της έρευνας”.

Εν συνεχεία είπε: “Δώσαμε οδηγία μαζί με τον κ. Λιβάνιο για εσωτερικό έλεγχο στο Υπουργείο για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια των διαδικασιών. Το θεωρούμε σημαντικό. Εμείς οι ίδιοι λάβαμε αναφορές από πολίτες, σκιές δεν υπάρχουν. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο όλο αυτό. Είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023 για να ψηφίσουν στις εκλογές”.

Η κα Κεραμέως κατέληξε λέγοντας ότι “η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό. Γιατί καταψήφισε την επιστολική ψήφο. Και προσπαθεί να επιφέρει πλήγμα”.

Tι είχε δηλώσει η κα Ασημακοπούλου

Σε μία από τις πολλές, είναι η αλήθεια, τηλεοπτικές συνεντεύξεις της τις τελευταίες ημέρες η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε πει ότι συνέλεξε τα e-mail νόμιμα.

“Είμαι  βουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες.

Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως”, δήλωσε μεταξύ άλλων η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ για το πώς έφτασαν στα χέρια της τα στοιχεία αυτά, ισχυρίστηκε: “Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει ‘Εγγραφή’. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ”.

Δείτε επίσης: Η ακρίβεια ροκανίζει την “καταλληλότητα” του Κυριάκου Μητσοτάκη

Loading