(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης για την αγωγή της Ακρίτα στη Μαρέβα: «Είναι κίνηση αντιπερισπασμού – Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη»

Στην αγωγή που κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα σε βάρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μία φορά. Κίνηση αντιπερισπασμού από την κυρία Ακρίτα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νομική ενέργεια, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη».

«Η λαλίστατη κυρία Ακρίτα θα κληθεί να απαντήσει στη Δικαιοσύνη για τα λεγόμενά της, προφορικά – γραπτά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα καταθέτει αγωγή όχι κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι αλλά κατά του γραφείου του πρωθυπουργού, γιατί όπως υποστηρίζει παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς της από δημόσια αρχή όπως είναι το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πιο χαρακτηριστικά, η ίδια αναφέρει:

«Καταθέτω αγωγή κατά του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ευχαριστώ θερμά την κ. Μαρέβα Γκραμποφσκι που, με την χτεσινή της ανάρτηση μού το έκανε τόσο εύκολο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Βασίλη Σωτηροπούλου που με εκπροσωπεί.

«Με την δημόσια παραδοχή της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι ότι υπέβαλε έγκληση, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού, εξαγγέλλοντας με γραπτή ανακοίνωση του την προσφυγή της εν λόγω ΙΔΙΩΤΗ στην Δικαιοσύνη και «καταδικάζοντας» ανεπιφύλακτα την Έλενα Ακρίτα ως ενοχή συκοφαντίας, παραβίασε θεμελιώδη δικαιώματα και, φυσικά, την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από δημόσιες αρχές όπως είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κατά το ευρωπαϊκό και το συνταγματικό δίκαιο. Με τον Ν.4596/2019 που ενσωματώνει Οδηγία της Ε.Ε., κάθε πρόσωπο που παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του από δημόσιες αρχές, δικαιούται αποζημίωσης από τα αρμόδια δικαστήρια.

Δείτε επίσης: Λαμία: Φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Loading