Β. Κικίλιας: «Δύσκολες οι επόμενες ημέρες λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών»

Ο Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας ότι θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μέσα από την ανάρτηση που έκανε στο «Χ», ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα ταλαιπωρήσουν την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα αλλά και για τη φωτιά στον Μαραθώνα που τέθηκε σε έλεγχο μέσα στα 20 πρώτα λεπτά.

propoli

Δεν ξέχασε να σχολιάσει και την άμεση συνδρομή των επίγειων και εναέριων μέσων για τη σημερινή φωτιά στην Αττική αλλά και να κάνει έκκληση στους πολίτες να προσέχουν για να μην προκαλέσουν ίδια περιστατικά.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση».

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Πολύ δύσκολες οι επόμενες ημέρες λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών – Σε 20 λεπτά οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Loading