Οι αλλαγές στο Λύκειο που έως τώρα έχουν εξαγγελθεί, προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση στις μαθήτριες και στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να μείνουν στα χαρτιά! τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
Βασικοί στόχοι των αλλαγών είναι να εξωθηθούν, κάνοντας το Γενικό Λύκειο πιο δύσκολο, περισσότερα παιδιά προς την πρόωρη κατάρτιση με βάση τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βρει συναίνεση και στήριγμα στην πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής, όπως αποδείχτηκε και στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το περασμένο καλοκαίρι.
Όλα τα κόμματα μιλάνε για το τρίωρο άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων που πρέπει να εκλείψει, αρνούνται όμως την πρόταση του εκπαιδευτικού κόσμου και του ΚΚΕ για κατοχύρωση βαθμολογίας και επανάληψη της προσπάθειας σε υπόλοιπα μαθήματα.
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τρανές αποδείξεις ότι το σχολείο και το Λύκειο νοσούν, γιατί εκφράζουν και δουλεύουν για μια άδικη, εκμεταλλευτική και ξεπερασμένη ιστορικά κοινωνία. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση και συζήτηση για τις ταξικές και αντιπαιδαγωγικές αλλαγές στο Λύκειο παντού.
![]()

