ΚΚΕ: Η αύξηση των πολεμικών δαπανών φορτώνεται στους λαούς που πρέπει να απαντήσουν με σθεναρή αντίσταση

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την συζήτηση για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των χωρών της ΕΕ, αναφέρει:  

«Μετά τη συζήτηση για αποστολή στρατευμάτων από κράτη-μέλη της ΕΕ στην Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις υπουργών για την ανάγκη προετοιμασίας των λαών της ΕΕ για πόλεμο, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καλεί σε μετάβαση των χωρών της ΕΕ σε κατάσταση “πολεμικής οικονομίας”, σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ανοίγει η συζήτηση για την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών.

propoli

Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν ότι και αυτή την εξέλιξη θα την πληρώσουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι λαοί. Η διαφωνία τους είναι στο πώς ακριβώς θα γίνει η μοιρασιά. Γι’ αυτό κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Κ. Μητσοτάκης, ως “πρωτοπαλίκαρο” της εμπλοκής, επαναφέρουν τη γνωστή συζήτηση περί έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ άλλοι ηγέτες προκρίνουν διαφορετικούς τρόπους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση καπιταλιστικών, πολεμοκάπηλων κρατών, που, όχι απλά φορτώνει τα οικονομικά βάρη στους λαούς, αλλά τους οδηγεί σε ένα “σκοτεινό” μονοπάτι, γεμάτο κινδύνους, θυσίες και βάσανα.

Τα σχέδιά τους πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση και την καταδίκη των λαών, στους καθημερινούς αγώνες και στις ευρωεκλογές».

Δείτε επίσης: Κυβερνητικές πηγές: «Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ουκρανία για αποστολή αμυντικού εξοπλισμού»

Loading