Το ΚΚΕ σχολίασε την συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη για τα πορίσματα της Συνόδου Κορυφής
«Η ίδια η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου είναι η αιτία του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας, συνεπώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι και μέρος της αντιμετώπισής του, μέσω δήθεν ‘πανευρωπαϊκών λύσεων’, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει το ΚΚΕ σε επικριτικό του σχολίο μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού για την συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής , ρίχνοντας αιχμές και για το πρόβλημα της ακρίβειας.
«Η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», τη μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ και την δραστική αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από το συνεχώς υπερτιμούμενο εισαγόμενο φυσικό αέριο, είναι αυτή που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση με το πανάκριβο ‘πράσινο ρεύμα’ και την εξάρτηση της χώρας από τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς.
Αυτή την πολιτική υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες, αυτή την πολιτική στηρίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τ’ άλλα κόμματα. Όπως, επίσης, είναι η πολιτική των ειδικών φόρων και των χαρατσιών στην ενέργεια, για τις οποίες είναι συνυπεύθυνες, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και όλες οι προηγούμενες, που τους θέσπισαν και τους διατήρησαν.
Πρόκειται για εκείνους τους φόρους, που εκτοξεύουν τις τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά και που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να καταργήσει» προσθέτει τέλος το ΚΚΕ στο σχόλιό του.
Δείτε επίσης: Νέα Δημοκρατία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011»
- TikTok: Από τη διασκέδαση στην εμπορία τροφίμων και ποτών
- Ήττα για τη Βουλιαγμένη στα πέναλτι από τον Ερυθρό Αστέρα, σε κρίσιμη φάση του Euro Cup
- Η Ιντερ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία
- Εκλογές στην Τσεχία: Νικητής ο Αντρέι Μπάμπις επιδιώκει κυβέρνηση με στήριξη της ακροδεξιάς
- Επανεκλογή Ορφέα Γεωργίου στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ