Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τις ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το θράσος να παρουσιάζει ως ανακούφιση για τις λαϊκές οικογένειες τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, την ώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης, παρά τις όποιες παρεμβάσεις, θα ξεκινήσει φέτος 40% ακριβότερα από ό,τι το 2025, όταν ήταν ήδη πολύ ακριβό, επισημαίνει.
Η έκτακτη αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο αυτή την αύξηση, πόσο μάλλον όταν τα εισοδηματικά κριτήρια μένουν αμετάβλητα παρά τον τεράστιο πληθωρισμό και αφήνουν εκτός την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών.
Όπως σημειώνει, η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις εξανεμίζονται πριν καν εφαρμοστούν. Αυτό, σύμφωνα με το ΚΚΕ, οφείλεται στη συνεχιζόμενη ακρίβεια που τροφοδοτεί τα ρεκόρ των καπιταλιστικών κερδών, όπως στα διυλιστήρια, και ενισχύεται από τους άδικους φόρους και την κλιμάκωση των ενεργειακών πολέμων και των στρατιωτικών συγκρούσεων, στις οποίες η χώρα εμπλέκεται ενεργά, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται αυτό το διάστημα, αναφέρει ο Περισσός, μπορούν να βάλουν πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο αυτούς τους παράγοντες. Το ΚΚΕ προβάλλει προτάσεις για κατάργηση των έμμεσων φόρων σε ενέργεια και καύσιμα, πλαφόν στις τιμές και τα κέρδη των διυλιστηρίων, εγκατάλειψη των κυρώσεων στη Ρωσία και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. «Γιατί, σε τελική ανάλυση, για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο», αναφέρει ο Περισσός.
![]()
