Συνεχιζόμενη αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή τις διαγραφές σημαντικών μελών. Η αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. Ο κ. Τσουκαλάς ρωτά γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κοινοποιεί τα αποδεικτικά των διαγραφών με ημερομηνία, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ;
Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, ίσως φοβάται τις συνέπειες αυτών των διαγραφών. «Τι φοβάται η κυβέρνηση; Ποιος την πιέζει; Για πόσο ακόμα θα υποκρίνεται;» αναρωτήθηκε. Επισημαίνει πως η κάθαρση έρχεται με πράξεις, όχι με τα μισόλογα μιας κυβέρνησης που για να γλιτώσει προχωρά σε ανιστόρητους και κίβδηλους συμψηφισμούς.
Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Σδούκου αντέτεινε ότι η ΝΔ έχει προχωρήσει σε αυτόματες διαγραφές των μελών της που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κρούει ανοιχτές θύρες. Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ επιδιώκει να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση μέσω εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο το κόμμα της αντιπολίτευσης. «Η υπόθεση αυτή πλήγωνε τη χώρα επί δεκαετίες και έχει κοστίσει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα», δήλωσε η κ. Σδούκου.
Επιπλέον, τόνισε ότι νέα στοιχεία για το σκάνδαλο συνεχίζουν να αποκαλύπτονται, καθώς διαπιστώθηκε συμμετοχή ατόμου από τη νομαρχιακή Ηρακλείου, το οποίο, αν και δηλώνει «αθώο», αποφάσισε να επιστρέψει την επιδότηση που έλαβε. «Η αντιπολίτευση φοβάται τα όσα μπορούν να αποκαλυφθούν», συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι η ΝΔ επιμένει στην πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης χωρίς εξαιρέσεις.
Πηγή περιεχομένου: in.gr