Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν αυξάνει τους κινδύνους για τη Μέση Ανατολή, προειδοποιεί ο Κουτσούμπας. Η πρόσφατη συντονισμένη αεροπορική και πυραυλική επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν επιτείνει την ένταση στη Μέση Ανατολή και θέτει σε κίνδυνο τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι η επίθεση χρησιμοποιεί το πρόσχημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στη Λαμία, με αφορμή την 80ή επέτειο από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη και την Αντιφασιστική Νίκη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα καλύπτουν τον εγκληματικό ρόλο του κράτους του Ισραήλ, υποστηρίζοντας στρατιωτικές συνεργασίες με μία χώρα που χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι πρόσφατα προσγειώθηκε αεροσκάφος του Νετανιάχου σε ελληνικό έδαφος, διερωτώμενος αν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η συνεργασία για τον ελληνικό λαό. Στις κρίσιμες αυτές ώρες, προτρέπει τον ελληνικό λαό να εντείνει την πάλη του, απαιτώντας την άμεση διακοπή όλων των σχέσεων της κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ. Ο Κουτσούμπας κάλεσε επίσης για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και εκφράζει την αλληλεγγύη στους λαούς που πλήττονται από τη στρατηγική του Ισραήλ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr